Jalkojen nostot roikkuen

Tehokkaimpiin keskivartaloliikkeisiin lukeutuu erilaiset roikkuen tehtävät jalkojen nostot.

Videolla kolme hyvää liikettä joko erikseen tehtynä, tai jos haastetta ei ole tarpeeksi niin voit kokeilla tehdä kaikki kolme putkeen 🙂

Pyri keskittymään tekniikassa muutamiin asioihin:

– Aktivoi koko ylävartalo, pallolla tehtävässä lantion kierrossa vedä käsiä hieman koukkuun, jalkojen nostoissa pidä kädet suorana. Käsien ja selän aktivoinnilla pystyt hallitsemaan liikettä paremmin.

– Vältä liike-energian hyväksikäyttöä, joten älä päästä liikettä heilumaan vapaasti. Vatsalihasten työ vähenee huomattavasti jos käytät vauhtia liikeen suorittamiseen. Tee jalkojen nosto ja lasku kontrolloidusti, jotta vatsalihasten jännitys säilyy. Ei mitään vapaapudotuksia! 😉

– Jätä jalat alhaalla hieman vartalon etupuolelle, jotta selkä ei mene notkolle vaan lantion asento pitää vatsalihakset aktivoituna.